بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار دستاندرکاران برگزاري همايش بينالمللي تفسير تسنيم که در تاريخ ۴ اسفند ۱۴۰۳ برگزار شده بود، صبح امروز در محل برگزاري اين همايش در قم منتشر شد.
به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ رهبر انقلاب در اين ديدار، با تجليل از شخصيت ممتاز آيتالله جوادي آملي مفسّر بزرگ قرآن کريم و صاحب تفسير تسنيم، حوزه علميه را وامدار مجاهدت اين عالم فرزانه در ممارست بيش از ۴۰ ساله براي تحقيق و تدريس و تأليف تفسير تسنيم دانستند و افزودند: البته فعاليتهاي آيتالله جوادي آملي در زمينه علوم عقلي و نقلي و کارهاي فقهي، فلسفي و عرفاني ايشان همگي مهم و درخور تقدير است اما هيچکدام قابل مقايسه با کار تفسير قرآن ايشان نيست.
حضرت آيتالله خامنهاي تفسير تسنيم را مايه افتخار شيعه و حوزه علميه خواندند و در بيان برخي خصوصيات اين تفسير گفتند: قوت تفکر عقلاني مفسّر محترم، کمک زيادي به فهم نکات لطيف و ظريف نهفته در آيات قرآن کرده است. همچنين اين تفسير مشابه تفسير الميزان اما به روزتر و با گستردگي بيشتر، سرشار از مطالب دانستني و قابل استفاده و در واقع يک دائرة المعارف جامع است.
حضرت آيتالله خامنهاي، تنظيم و نگارش فهرستي فنّي و موضوعي براي استفاده بهينه از محتواي اين تفسير مرجع را ضروري دانستند.
ايشان با ابراز تأسف از کمتوجهي به مقوله تفسير در حوزههاي علميه، ياد علامه طباطبايي صاحب تفسير الميزان به عنوان بنيانگذار توجه به تفسير و مفاهيم قرآني در حوزه علميه را گرامي داشتند و خاطرنشان کردند: برگزاري حدود ۲۰۰ درس تفسير قرآن در حوزه علميه قم، مژده و خبر خوبي است که بايد اين رويکرد را تقويت و پايدار کرد.
رهبر انقلاب، تکميل ترجمه عربي تفسير تسنيم براي استفاده از آن در جهان اسلام را ضروري خواندند و از آيتالله جوادي آملي و گروه محققان اين تفسير تشکر و قدرداني کردند.
در ابتداي اين ديدار، آيتالله اعرافي مدير حوزههاي علميه کشور گزارشي از برگزاري همايش تفسير تسنيم و ويژگي ها و رويکردهاي ممتاز اين تفسير از جمله رويکرد موضوعي و تقريبي و نگاه روز آن ارائه کرد.
حجتالاسلام والمسلمين سعيد جوادي آملي رئيس موسسه «اِسراء» نيز در اين ديدار درباره شيوه نگارش و تنظيم تفسير تسنيم و گروههاي تحقيقي و پژوهشي که در اين زمينه همراه بوده اند،گزارشي بيان و سلام آيتالله جوادي آملي به رهبر انقلاب اسلامي را ابلاغ کرد.
تفسير تسنيم، تأليف حضرت آيتالله جوادي آملي است که در ۸۰ جلد گردآوري و نوشته شده است. تاليف اين تفسير نتيجه ۴۰ سال تدريس وتحقيق آيتالله جوادي آملي و همکاري دهها محقق و پژوهشگر در قالب گروههاي پژوهشي است که در شمار «تفاسير قرآن به قرآن» جاي دارد. روش مؤلف، ذکر آيه يا آيات مورد نظر و بررسي آنها طي چهار مرحله است: «گزيده تفسير»، «تفسير آيه»، «لطايف و اشارات» و «بحث روايي» بوده است.